Vuurmeditatie 🔥

Gepubliceerd op 2 september 2024 om 12:16

Twee dagen geleden heb ik een vuurmeditatie gedaan. Ik ben de meditatie gestart met het aansteken van een waxinelichtje, om vervolgens een aantal keer rustig in en uit te ademen en wanneer ik eraan toe was, in de vlam te gaan staren.

 

Ik zag direct verschillende kleuren. De vlam had van onderaf naar boven de kleuren paars, oranje en geel. Om de vlam heen zag ik een oranje lijn. Vervolgens begon ik groen gelige kleuren te zien, maar ook donkerblauwe en zwarte kringen. 

 

De vlam bleef stabiel en maakte een hele zachte, vloeiende beweging. Op een bepaald moment liep mijn vriend voorbij, waardoor de vlam heel even zijn evenwicht verloor. Maar al vrij snel herpakte hij zich weer. 

 

De boodschappen die doorkwamen waren dat ik mijn kleuren naar buiten mocht blijven brengen. Het is voor mij belangrijk om op een lichte, zachte en vloeiende manier te blijven bewegen & Ik mag erop vertrouwen dat iets van buitenaf mij kan raken en even uit evenwicht kan brengen, maar dat het niet mijn vlam zal doven. Ik ben in staat om mezelf altijd weer te herpakken.

 

Vervolgens heb ik het waxinelichtje uitgeblazen en daarmee de vuurmeditatie afgerond.

 

Je kunt deze vorm van meditatie uiteraard ook voor jezelf doen. Hoewel ik gebruik heb gemaakt van een waxinelichtje, kun je eventueel ook gebruik maken van een kaars, een openhaard aansteken (wanneer je er één hebt) of wanneer je buiten een vuur wilt maken, dan kun je hiervoor een vuurkorf gebruiken. Zorg dat je het vuur na afloop van de meditatie ook weer uitmaakt. 



🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.