Botox & Bijwerkingen

Gepubliceerd op 18 oktober 2024 om 10:22

Gisteren had ik een afspraak bij de neuroloog om de bijwerkingen van de botox injecties te bespreken. Sinds de vorige injecties heb ik last van spraak, kauw en slikproblemen. Het bewegen van de kaakspieren kost meer moeite en energie en het eten blijft hangen in mijn slokdarm. Zoals een koe ben ik het eten aan het rumineren en herkauwen. Zodat ik het vervolgens wel door kan slikken. Daarbij heb ik pijn aan één van de spieren in mijn hals en kaak.

 

Het aanprikken van de halsspier (sternocleidomastoïdeus) kan als bijwerking slikproblemen geven. Echter is deze spier voor mij wel van belang om te voorzien van een injectie en we hebben afgesproken dat hij de spier de volgende keer wat lager aanprikt. De kans op slikproblemen is dan wat minder groot. 

 

Het nadeel van botox injecties is dat er niets gedaan kan worden tegen bijwerkingen. Het is wachten totdat het is uitgewerkt en dan zullen de bijwerkingen ook afnemen. Mijn injecties beginnen in december uit te werken en ik heb dan ook nog even te gaan. Op dit moment is het niet nodig om een sonde te plaatsen, maar hij gaf aan dat ik echt terug moest komen wanneer ik me begin te verslikken in vloeistoffen.

 

Daarbij lijkt er sprake te zijn van een overgevoeligheidsreactie op het merk botox. Na het inspuiten van de botox ervaar ik een week of twee pijn in de aangeprikte spieren en ik kan lange tijd erna nog voelen hoe de botox zich door mijn spieren heen verspreidt. Hij vertelde dat dit niet de bedoeling is. Het is een teken dat de botox te veel irritatie in mijn spieren teweegbrengt. We hebben dan ook afgesproken om over te stappen op een ander merk. Ik krijg nu Xeomin en ga over op Dysport. 

 

Ik ben heel benieuwd naar hoe mijn lichaam gaat reageren op de Dysport. Wordt vervolgd…



🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.