Volle Maancirkel op de hei 🌕

Gepubliceerd op 22 juli 2024 om 14:28

De afgelopen Volle Maancirkel was erg fijn. We zijn een stiltewandeling gaan maken. Hoewel ik vaker alleen stilte wandelingen maak, vond ik het ook fijn om samen met anderen te beleven. Ik was lekker in m'n eigen bubbeltje en tegelijkertijd toch samen. Tijdens de wandeling realiseerde ik me hoe belangrijk het *zijn* in de natuur voor mij is. Simpelweg ademhalen, wandelen en om me heen kijken helpt enorm om alle opgeslagen spanningen van me af te laten glijden.

 

Op een gegeven moment kwamen we aan op een prachtige plek. Het was wat hoger gelegen, waardoor je ver voor je uit kon kijken. We werden uitgenodigd om rond te kijken, de geuren in ons op te nemen, een boom aan te raken en deze van binnenuit te voelen en te luisteren naar alle geluiden om ons heen. Om vervolgens te komen zitten en meegenomen te worden in een meditatie. Tijdens deze meditatie zijn we liefde aan onszelf gaan geven, aan iemand van wie we houden en vervolgens aan alles en iedereen.

 

Hierna was het tijd om intenties te zetten. De intenties die ik had gezet waren:

 

* Vanuit overgave mag ik vertrouwen op mezelf.

* Ik ben liefde.

&

* Alles wat ik doe is goed genoeg.

 

We hebben onze intenties met elkaar gedeeld en één van de vrouwen gaf aan dat *gewoon zijn* eigenlijk al genoeg is. Ik hoorde wat ze vertelde en voelde dat mijn laatste intentie nog sterk gericht is op mijn handelen. Deze intentie mocht dan ook worden aangepast naar, *gewoon zijn is goed genoeg*.

 

Nadat we op deze mooie plek nog een tijdje hadden gezeten en een kopje thee hadden gedronken was het tijd om weer terug te gaan wandelen. Op de terugweg kwamen we een gladde slang tegen. De slang kan worden geassocieerd met kracht transformatie en wijsheid, maar kan ook worden gezien als een symbool van vrouwelijkheid, onafhankelijkheid en mysterie. Ik vind het een mooie boodschap. We hebben er nog even naar staan kijken, voordat het beestje in het hoge gras uit het zicht verdween.

 

Een stukje verderop kwam één van de vrouwen een veer van een kerkuil tegen. Deze lag voor haar op de grond. Prachtig. 

 

Eenmaal weer thuis heb ik nog een tijdje na zitten te genieten. Ik vond het een hele fijne avond.



🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb