Herfst extase πŸ‚πŸ

Gepubliceerd op 14 oktober 2024 om 18:08

Twee weken geleden had ik mezelf aangemeld voor een workshop *Herfst extase*, met cacao, ademwerk en dans. Deze avond werd georganiseerd door Marloes Kers en Vera Develing. 

 

De ruimte rook heerlijk naar essentiële oliën. In de geurverstuiver hadden ze een blend van Geurwolkje (essentie) gedaan. Deze geur zette direct mijn zintuigen open. 

 

We begonnen met het trekken van een kaart, het zetten van een intentie en cacao om het hart te openen. De intentie die gezet mocht worden was, *Mijn baarmoeder is een bron van kracht*. 

 

Vervolgens mochten we zo comfortabel mogelijk komen zitten voor de ademsessie, ook wel *Bewust Verbonden Ademen* genoemd. Het is een techniek waarbij de inademing en de uitademing met elkaar worden verbonden. Hierbij zijn er geen pauzes. Deze manier van ademen kan onderdrukte of onverwerkte emoties, negatieve gedachten of overtuigingen en traumatische herinneringen uit je onderbewuste omhoog laten komen. Wanneer je er dan bij blijft en er als het ware doorheen ademt, ontspant de adem en lost de herinnering aan de pijnlijke gedachte, emotie, overtuiging of trauma uit je celgeheugen op. 

 

Het ademen voelde in het begin erg oncomfortabel. Ik kreeg het lichtelijk benauwd, mijn hele lichaam begon te tintelen en het gebied rondom mijn mond voelde koud. Na enige tijd ontstond er gek genoeg, toch een bepaalde vorm van rust. Tijdens de ademsessie werden we meegenomen in een reis door onze chakra's, waarbij Vera liefdevolle intenties uitsprak en onze lichamen op een zachte en ondersteunende manier aanraakte. Ik had het gevoel alsof ik midden in een oerwoud ergens op de grond zat. In de onderste drie chakra's voelde ik mezelf heerlijk ontspannen en comfortabel. Ook wel het wortelchakra, het sacrale chakra en de zonnevlecht. Het voelde er veilig en krachtig. 

 

Op een zeker moment leek het alsof ik als een vuurspuwende draak aan het uitademen was. Er zat zoveel kracht achter, maar ik kon er niet mee stoppen. Op een gegeven moment benoemde Marloes *Uitademen is loslaten*. Ik werd me ervan bewust dat ik er eigenlijk niets voor hoef te doen. Er hoeft geen kracht achter te zitten en het mag als vanzelf gaan.

 

Bij het hartchakra voelde ik een sterke stroom van onrust, alsof er een dam op doorbreken stond. Bij het keelchakra hoorde ik dat Marloes vanuit haar keel geluid begon te maken, waardoor ik als vanzelf ook geluid begon te maken. Ik heb zo vaak geluid willen maken, willen roepen en schreeuwen. Zodat ik gehoord zou worden. Zowel in de realiteit als in mijn nachtmerries zijn er momenten geweest waarop er geen geluid uit mijn keel kwam. Het was tijd om mezelf te laten horen en het geluid dat zich nog in mijn lichaam bevond eruit te laten. Eenmaal aangekomen bij de bovenste twee chakra's, ook wel het derde oog en de kruin, kon ik alleen maar huilen. 

 

&

 

Toen mochten we weer terugkeren naar onze normale ademhaling en was het tijd om te gaan dansen. Ik vond het heerlijk om mijn lichaam weer in beweging te brengen. De nog vastzittende spanningen gleden van me af, de stroom in mijn lichaam kwam weer op gang. Dat voelde heel fijn. Vervolgens mochten we nog even gaan liggen om alles te laten indalen en integreren. 

 

Ik kijk terug op een intense en bijzondere ervaring. De dagen erna voelde ik me opgeruimd. Alsof er een grote schoonmaak in mezelf had plaatsgevonden. Op mijn koelkast heb ik de affirmatie *Uitademen is loslaten & ontspannen* geplakt. Om mezelf te helpen herinneren aan dat het uitademen moeiteloos mag gaan. 

 

Lieve Marloes en Vera, dank jullie wel voor het organiseren van deze avond. Ik vond het best wel spannend, aangezien ik nog niet eerder een ademsessie had gedaan. Jullie zorgden ervoor dat ik me veilig en gedragen voelde, waardoor ik de ademsessie ook daadwerkelijk aan durfde te gaan. 



🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.